Кратка анализа пораста цена титанијумских сунђера и титанијумских материјала у 2019. години

6. маја, Јинда, Зунии Титаниум, Схуангруи Вањи, Панзхихуа спужва Титаниум, БаоТи Хуасхен и друга велика домаћа предузећа од сунђера од титанија били су уједињени: цена титан спужве порасла је за 2.000 иуана / тону, ниво нула и ниво 1.000 јуана / тону и 70.000 јуана / тону. Тада је 20. маја Баоји Титаниум објавио да је цена титанијумских материјала порасла за 10%. Након тога, цена тетраклорида титана на северу и југу истовремено је порасла, а цена тетраклорида титанијума компаније Зхонгкинг Елецтроницс достигла је 8.500 јуана / тону. Такође су порасле цене високе титанске шљаке и рутила. Затим је цена титан сунђера Схуангруи Вањи порасла за 3000 РМБ / тону. Цена титанијумске спужве приближава се 75.000 јуана / тону. Висока титанијумска шљака, рутил, магнезијум инготи и друге сировине поскупели су. Конкретно, цена тетраклорида титанијума је у порасту од 2018. године, присиљавајући титан спужву на повећање цене.


Разлог пораста цена титанијумских сировина је тај што су на производњу очигледно утицали инспектори заштите животне средине, а пад производње тетрахлорида титана чини се да су „ретке ствари скупе“. У ствари, то би требао бити разлог да радови на заштити титана нису успостављени или се објекти за заштиту животне средине декорирају и не могу издржати инспекцију инспектора заштите животне средине, а производња не може да постигне потпуно оптерећење. снабдевање тетраклоридом титана постало је „уско грло“ производње титанијумских сунђера, заједно са растом цена. Са ове тачке гледишта, поскупљење титан сировина је проузроковало раст цене титанијумске спужве. У будућности ће инспектор заштите животне средине „Акције плавог неба“ постати нормализација, а ситуација са недостатком тетраклорида титана се неће променити у кратком временском периоду. Као предузеће од титанијума треба донети ову разумну пресуду.


Кроз истраживања, поље примене титанијума постепено се шири. Иако потражња за ригидношћу није велика, али постојала је чињеница ригидног раста потражње. Удео титана који се користи у хемијској индустрији опада, док се пропорције у ваздухопловству, навигацији, војсци и цивилној употреби повећавају. 20. маја, повећање количине титанијума од 10% у Баојију је облик изражавања који тражи низводно. Узлазне сировине од титанијума порасле су, а низводно су цене титанијумских материјала порасле, а цена титан спужве у средњој је порасла природно. Поред тога, због турбулентног међународног окружења, пораст војног титанијума ће такође постати нормално стање.


Тако да овде завршимо, поскупљење титанијумских сунђера и титанијумских материјала не може се променити за кратко време!