Десет карактеристика титана

Ниска густина, висока специфична чврстоћа: густина метала у титанијуму 4,51 г / цм3, већа од алуминијума нижа од челика, бакра, никла, али однос интензитета на првом од метала.


Отпоран на корозију: титан је веома активан метал, а њена равнотежа потенцијал је ниска и корозијска тенденција термодинамичког медија. Али у ствари је титан у многим медијима веома стабилан у оксидационом, неутралном и слабо редукованом средству, као што је титанијум отпоран на корозију.


Добра отпорност на топлоту: дуготрајна употреба новог титана на температури од 600 ° Ц или више.


Отпорност на ниску температуру: Титанијум легура ТА7 - (Ти 5Ал-2.5Сн) ТЦ4 (Ти-6Ал-4В) и Ти-2.5Зр-1.5Мо представљена нискотемпературном титанијумском легу, повећана је чврстоћа са смањеном температуром, промена пластике није велика. -196-253 ℃ ниске температуре да би се одржала добра дуктилност и жилавост, како би се избјегао хладан метал крхки, идеални материјал за криогене посуде, тенкове и другу опрему.


Антидампинг својства: метални титан механичким вибрацијама, електричним вибрацијама и временом најдужи челик, метал бакра у поређењу са његовим душењем вибрација.


немагнетски, нетоксични: титан је немагнетски метал, велико магнетско поље неће бити магнетизовано, нетоксично и људско ткиво и крв имају добру компатибилност, па и медицинску професију.


Натезна чврстоћа њене чврстоће приноса близу: перформансе приноса титана (чврстоћа затезања / чврстоће приноса), што указује на то да пластична деформација титанског материјала формира. Пошто је граница приноса титана и однос еластичног модула, када је титан украшен отпорност.


Перформансе измјењивача: коефицијент топлотне проводљивости металног титана, иако је нижи од угљеничног челика и бакра, али због титана одличан у отпорности на корозију, тако да дебљина зида може бити знатно тање, капљица кондензације и површина са паром измењивач топлоте, смањење групе захотице, превише површно скалирање такође може смањити топлотну отпорност, учинци измењивача топлоте титана знатно побољшани.


Низак модул еластичности: модул еластичности титана 106.4ГМПа, на собној температури када је 57% челика.


Карактеристика за гајење: титан је веома активан метал, хемијски реагује на високим температурама и може се користити са пуно елемената и једињења. Титанијум добављач углавном се односи на реакцију високе температуре са угљеником, водоником, азотом, кисеоником.