Разлика између титанијског вијака и завртња

Не постоји универзално прихваћена разлика између титанијумског вијака и а   титанијумски вијак. Једноставна разлика је у томе што титански вијак пролази кроз подлогу и узима а   на другој страни, док је а   титански вијак не узима титан матицу, јер се директно увлачи у подлогу (а   титан вијка вијке у нешто, а   титански вијак причвршћује неколико ствари заједно). Дакле, као опште правило, приликом куповине пакета "   титан шрафови "које не бисте очекивали   титаниум ораси треба укључити, али   титански вијци се често продају са одговарајућим титанијумовим навојем . Дио збуњености због овога је вјероватно због регионалних или дијалектичких разлика. Машински приручник описује разлику на следећи начин:


Титанијумски вијак је титанијумски причвршћивач са вањским навојем који је дизајниран за уметање кроз рупе у склопљеним дијеловима и обично је намијењен за затезање или ослобађање притиском титанијумске навртке . Титаниумски вијчани спојеви су титанијумски причвршћени вијци са спољашњим навојем који се могу убацити у рупице у склопљеним дијеловима, парење са предобликованим унутрашњим навојем или обликовање сопственог навоја, а притискање или ослобађање притиском главе. Титанско причвршћивање са спољашњим навојем, које се спречава да се окрене током монтаже и које се може затезати или ослободити само притискањем титанијумске навртке , представља титанијумски вијак . (Пример: титан вијак са округлим главама, вијци са титанским вретенцима , вијци за титанове плугове .) Спојни навојни вијак са навојем који има навој који забрањује монтажу са титанијумском навртком која има равну навој дужине вишеструког тона је титанијумски вијак . (Пример: вијци од титанијумских вијака , вијци са титанским навојем .)


Ова разлика је у складу са АСМЕ Б18.2.1 и неким дефиницијама речника за титанијумски вијак и титанијумски вијак .


Питање о томе шта је титанијумски завртањ и који је титанијумски вијак није у потпуности ријешен с разликовањем Машинског приручника, међутим, због конфузних услова, нејасне природе неких дијелова разликовања и варијација кориштења.