Водич за подешавање болта

Болт тунинг је све о замени тешких челичних вијака са титаном и алуминијумом, како би уштедјели тежину без негативног утјецаја на сигурност или дуготрајност вожње. Чланак из Нина из 2002. године показао је да би подешавање слепила могло да вам уштеди око 150 грама. Тај чланак је био у односу на в-кочнице, али слична уштеда уља је доступна кроз подешавање вијака повезаних са диск кочницама.

О вијцима

Вијци се класификују по питању њихове "натезне снаге" и њихове "затезне снаге приноса". ИСО стандард нам даје низ класа својстава: 4.6, 4.8, 5.8, 8.8, 9.8, 10.9 и 12.9.

Завртњи нити могу бити исечени или ваљани. У принципу, ваљани навоји ће бити јачи и склони умору.

Високе затезне вијке

Високе затезне вијке ће често имати своју чврстоћу на глави: 8.8, 9.8, 10.9 и 12.9. Било шта преко 8.8 није погодно за замену са било чим другим, осим истог (или вишег) класе вијака.

Титаниум вијци

Титаниумови вијци су најближи челику по питању чврстоће, али Ти је 47% лакши.

Напомена, иако Ти завртњи могу бити јачи као и благи челични вијци, они не представљају замјену за вијке високе чврстоће. Ево шта они кажу о замјени зупчастих вијака : титански вијци нису замјена за вијке изнад 8.8 чврстоће.

Ти вијак апликације на вашем бициклу

Висококвалитетни вијак Ти се може користити у следећим областима:

диск кочионих роторских кочница;

 вијци за причвршћивање;

 сеатпост вијцима за спајање шина;

 кочни босфи в-кочнице / конзолне каросерије;

 стезне вијке; и

 било које друге области где је потребна чврстоћа челика.


Алуминијумски завртњи

Алуминијумски вијци су слабији од благо челика. Користите их тамо где снага није важна, као што су:

 вијци за причвршћивање на задњим и стражњим мјењачима и вијци за каблове;

реар мјењача џокејевих точкова;

 сензор задњег мењача са задњим мењачем;

 вијци за причвршћивање на задњим и задњим мјењачима;

 завртње за пригушнице и зупчасте ручице;

 вијак за причвршћивање;

 вијци за кочнице;

Такође можете користити алуминијум за вијке за ланац - иако су слабији од челика који замјењујете, велики пречник вијака са ланчаним прстеном значи да је алуминијум у овом случају погодан. Значајне уштеде тежине су доступне око 30г на троструком ланчаничком цранксету.


Карбурни вијци

Карбурни вијци су око пола тежине алуминијских вијака. Можете користити карбонске вијке већина мјеста рада алуминијумских вијака, али угљени вијаци су вероватно слабији од алуминијума у опсегу величине коју требате користити. Проблем са угљеничким вијцима је у томе што не може бити никаквих угљеничних влакана у нити или да су влакна пресијечена процесом израде нити у којем случају се нитови само ослањају на епоксид за чврстоћу.


Нилон / пластични вијци

Слична тежина карбонских вијака, тако да је око половине тежине алуминијумских вијака, али много јефтинија од угљеника. Најлонске вијке нису јаке, тако да се могу користити само на мјестима гдје је потребна сила за вијке минимална.

Најлонске вијке не звуче врло егзотично или посебно високотехнолошке, али постоје одређена места на којима се могу користити:

 заостале вијке;

 Вијак за обујмице полуге - требат ће вам ручица кочнице која има само један затик. Већину силе ових врста ручица узима се од тела полуге кочнице - затезни вијак стварно само држи ствари заједно. Ручке кочница су често најбоље подешене, тако да се могу окретати ако се срушите, тако да их не треба посебно стегнути. Најлон није погодан ако ваша кочиона полуга има ремовабле обујмице - сва сила на овим дизајнима која су узета од навоја вијака.


Напомене

Алуминијски вијци су много слабији од челика и титана када су подвргнути стрижним сили.

Титаниумови вијци могу бити јачи као благо челика или вијака од нерђајућег челика. Титанови вијци нису толико снажни као вијци високе чврстоће.

 Не будите идиот - користите овај водич за подешавање завртња на сопствени ризик. Ако нисте 100% сигурни да ти или алу затварач неће радити, а НЕ замијените затезни вијак. Болт тунинг вам штеди само неколико грама, тако да није вредно радити ништа ризично за мале уштеде (заправо, чак и ако су уштеде биле велике, не би било вредно ризиковати физичке повреде).